U011 – Hoe kan ik vakken of leerlingen aanmaken of verwijderen?

In BookWidgets kan je op voorhand geen vakken en leerlingen aanmaken. Je resultatenoverzicht organiseert zich automatisch op basis van inzendingen van leerlingen die je voor widgets die je hebt toegewezen, ontvangen hebt.

Het ingediende werk van je leerlingen vind je in het gedeelte Punten & Rapportering van je BookWidgets-account.

Gebruik je BookWidgets met of zonder leersysteemintegratie?

Zonder leerysteem

Widgets worden standaard met leerlingen gedeeld door middel van een leerlingenlink, korte code of QR-code. Iedereen met de code of link kan de widget openen, maken en eventueel indienen.

  • Alle inzendingen komen terecht onder (geen vak).
  • Het gedeelte (geen vak) kan in klassen opgedeeld zijn. Dat hangt af van het indieningsformulier. Wanneer noch leerkracht noch leerling een klasnaam of -nummer invullen, komen de inzendingen terecht bij (geen klas).

Met leersysteem

De inzendingen worden automatisch ingedeeld in mappen waarvan de naam overeenkomt met de naam van het vak waar je de widget in jouw leersysteem hebt gedeeld. De namen van de leerlingen komen overeen met die die in het leersysteem opgegeven zijn.

Hoe je een vak of leerling toevoegt

Als gevolg van de bovenstaande informatie geldt: om ervoor te zorgen dat een leerling en/of een vak in je resultatenoverzicht van Punten & Rapportering verschijnt, moet er minstens één inzending voor zijn.

Hoe je een vak of leerling verwijdert

Hetzelfde werkt ook in omgekeerde richting: als je een leerling wil verwijderen uit de lijst, verwijder of archiveer dan alle inzendingen van die leerling. Als je een vak wil verwijderen uit de lijst, verwijder of archiveer dan alle inzendingen binnen dat vak.

Verwar een inzending niet met leerlingenactiviteit.

De 'activiteit' van een leerling is de voortgang die voor die leerling binnen een widget standaard opgeslagen wordt. De voortgang zorgt ervoor dat wanneer een leerling de widget sluit en heropent, hij/zij niet opnieuw hoeft te binnen maar kan verderweken. Het verwijderen van activiteit en het verwijderen van inzendingen zijn niet met elkaar verbonden. Het opslaan van leerlingenactiviteit kan in de widgetinstellingen uitgeschakeld worden.

Meer info over het wissen van activiteit vind je hier: U052 – Hoe kan een leerling opnieuw beginnen aan een widget?.


Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.