U064 – Moet ik een nieuw account maken?

Als je reeds een BookWidgets-account hebt, luidt het antwoord in de overgrote meerderheid der gevallen "neen, je hebt geen nieuw account nodig".

Er is normaal gezien geen reden om een nieuw account te maken. Ook niet als je bv. van school verandert, of van een persoonlijk abonnement naar een schoollicentie wil overstappen. Een nieuw account maken betekent bovendien dat je niet meer aan je reeds gemaakte widgets kan!

Hou, in verband met de vraag 'moet ik een nieuw BookWidgets-account aanmaken?' rekening met de volgende drie dingen:

  • Het e-mailadres waaronder jouw account bij BookWidgets geregistreerd is, wordt enkel gebruikt voor eventuele correspondentie vanwege BookWidgets: het doorsturen van resultaten, groepsuitnodigingen, wachtwoord-herstelmails, enz. Je kan je e-mailadres altijd aanpassen onder Mijn account.
  • Indien je een school-e-mailadres gebruikt voor jouw account, en je de toegang tot dat e-mailadres verliest (bv. als je van school verandert), dan kan je de toegang tot je reeds gemaakte widgets verliezen omdat je geen wachtwoord-resetmail meer kan ontvangen!
  • Koppelingen aan leersystemen (Smartschool, Google Classroom, Teams, ...) hebben niets te maken met het e-mailadres waaraan jouw BookWidgets-account gekoppeld is. Indien je een bestaand BookWidgets-account wil koppelen aan een ander leersysteem, kan je dat doen vanop Mijn account.

Daarom deze tip:

Maak uitsluitend een nieuw account aan als je twee strict gescheiden BookWidgets-profielen wenst met onderling niet-inwisselbare widgets, met twee verschillende e-mail­adressen en wanner je bovendien beide accounts gelijktijdig wenst te gebruiken.


Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.