U055 – Hoe kunnen accounts samengevoegd worden?

Het is nooit nodig om meer dan één BookWidgets-account aan te maken als je maar met eentje ervan wil werken. We raden het daarom sterk af om een tweede BookWidgets-account in het leven te roepen. Als je bijvoorbeeld van school verandert en onder een nieuw e-mailadres en een nieuwe licentie wil werken, maak daarvoor dan geen nieuw BookWidgets-account aan!

Indien je toch reeds over meerdere accounts beschikt en ze nu wenst samen te voegen, dienen volgende aspecten in acht genomen te worden:

  1. De resultaten van jouw leerlingen
  2. Jouw widgets
  3. Lidmaatschap in groepen
  4. Koppelingen met digitale leersystemen
  5. Het e-mailadres van je BookWidgets-account
  6. Je abonnement / licentie
  7. Verwijdering van oude account(s)

Kies een account dat je wenst te behouden. Doe dat op basis van de inhoud en niet op basis van het e-mailadres, noch de licentie, noch de bestaande koppelingen met leersystemen. Kies met andere woorden het account met de meeste widgets en ingediende resultaten van leerlingen erop.

Resultaten overzetten

De instructies om resultaten van één account naar een ander over te zetten, vind je hier: https://kb-nl.bookwidgets.com/article/56-zoeken-van-ingestuurde-antwoorden.

Widgets

  1. Maak een groep op je oude account. Meer info over groepen vind je hier.
  2. Nodig je nieuwe account als administrator uit voor de groep.
  3. Verplaats alle widgets die je wil overzetten naar de nieuwe groep.
  4. Meld je af.
  5. Meld je aan op je nieuwe account.
  6. Verwijder je oude account als groepsadministrator.
  7. Verplaats de widgets vanuit de groep naar een nieuwe locatie.
  8. Verwijder de groep.

Lidmaatschap in groepen

Groepen waarvan je automatisch lid bent geworden, bijvoorbeeld omdat ze overeenstemmen met de namen van vakken in jouw leersysteem (bv. Smartschool), zullen automatisch worden overgezet wanneer je je koppelingen omwisselt. Zie onder voor meer uitleg.

Als je de administrator bent van de groep, nodig dan jouw nieuwe account uit als lid en aanvaard het lidmaatschap vanaf je nieuwe account. Als je lid bent in groepen die je zelf niet beheert, zal je vanaf je nieuwe account opnieuw lidmaatschap moeten aanvragen en wachten op goedkeuring van de beheerder.

Koppelingen met digitale leerplatformen

Om een koppeling met een leersysteem over te zetten, verwijder je de koppeling eerst van de accountinstellingspagina van je oude account, en voeg je ze vervolgens op je nieuwe account weer toe.

Abonnement / Licentie

  • Als het oude account een proeflicentie heeft, hoef je niets te doen.
  • Heeft het oude account een licentie die aangekocht werd via een digitaal leerplatform (bv. Smartschool), dan zal de licentie automatisch overgeheveld worden bij het overzetten van de koppelingen (zie hierboven).
  • Als het oude account een ander soort licentie heeft, ga dan eerst naar deze pagina. Kopieer de licentiesleutel en ontkoppel hem. Voeg de sleutel op je nieuwe account weer toe.
    • Gaat het om een groepslicentie, breng dan de beheerder op de hoogte van de verandering.
    • Gaat het om een persoonlijke licentie, breng dan support@bookwidgets.com op de hoogte.

E-mailadres

Optioneel kan je het e-mailadres van jouw BookWidgets-account als volgt veranderen:
https://kb-nl.bookwidgets.com/article/117-ik-wil-mijn-e-mailadres-veranderen.

Oude account(s) verwijderen

Stuur een e-mail naar support@bookwidgets.com om te melden dat je account verwijderd mag worden.

Het BookWidgets-team kan enkel aan verwijderingsaanvragen tegemoet komen als ze verstuurd worden vanaf hetzelfde e-mailadres als dat van het BookWidgets-account dat verwijderd moet worden.


Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.