U056 – Hoe zie ik of leerlingen met de widget zijn gestart of resultaten hebben ingestuurd?

Dat zie je het makkelijkst in de Live-modus . Merk op dat die modus enkel beschikbaar is voor widgets die binnen een LMS-omgeving gedeeld worden (zoals bijvoorbeeld Smartschool of Google Classroom).

 • Om de Live-modus vanaf onze website te openen, klik je in de menubalk op de Live-tab.
  Om deze modus vanuit jouw leersysteem te bereiken, ga je naar de BookWidgets-resultaten van je vak, en klik je vervolgens bovenaan rechts op "Live Widgets".
 • Zoek in de lijst van gespeelde widgets naar de widget / klas en klik hem open.
  • Als een leerling in de lijst staat, betekent dat dat hij of zij de widget reeds heeft geopend. Als je je muis in de kolom Recentste activiteit boven de tijdsindicatie van een leerling houdt, zie je zowel wanneer de widget door die leerling voor het eerst geopend werd, en wanneer voor het laatst gebruikt.
  • Als er bij de leerling in kwestie in de kolom Score een briefomslagicoontje staat, betekent dat dat de leerling zijn/haar antwoorden heeft verzonden. Je kan ook op het icoontje klikken om dat werk rechtstreeks te openen.

Je zal de toestand van je leerlingen in de Live Widgets-view enkel kunnen zien als je zelf de oefening naar je leerlingen hebt gestuurd. Als collega's jouw widget gebruiken, zal je dus geen Live-activiteit kunnen zien. Zelfs wanneer jij de eigenaar of maker van de widget bent.

Zelf als leerkracht indienen

Als je opmerkt dat niet alle leerlingen hebben ingediend, kan je het werk van de ontbrekende leerlingen m.b.v. het Live-overzicht zelf indienen.

We raden af dat je deze methode als standaardwerkmethode gebruikt. Draag je leerlingen steeds op om hun werk zelf in te dienen.

 • Zoek het werk dat je wil ophalen/indienen;
 • Klik op het tandwieltje in de overeenkomstige rij;
 • Klik op Huidige antwoorden van leerling indienen;
 • Bevestig.

Let op: problemen met de internetverbinding op het toestel van je leerlingen kunnen ervoor zorgen dat het werkexemplaar onvolledig is. Overleg in geval van twijfel altijd rechtstreeks met je leerlingen.


Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.