U056 – Hoe zie ik of leerlingen met de widget zijn gestart of resultaten hebben ingestuurd?

Dat zie je het makkelijkst in de Live-modus . Merk op dat die modus enkel beschikbaar is voor widgets die binnen een LMS-omgeving gedeeld worden (zoals bijvoorbeeld Smartschool of Google Classroom).

  • Om de Live-modus vanaf onze website te openen, klik je in de menubalk op de Live-tab.
    Om deze modus vanuit jouw leersysteem te bereiken, ga je naar de BookWidgets-resultaten van je vak, en klik je vervolgens bovenaan rechts op "Live Widgets".
  • Zoek in de lijst van gespeelde widgets naar de widget / klas en klik hem open.
    • Als een leerling in de lijst staat, betekent dat dat hij of zij de widget reeds heeft geopend. Als je je muis in de kolom Recentste activiteit boven de tijdsindicatie van een leerling houdt, zie je zowel wanneer de widget door die leerling voor het eerst geopend werd, en wanneer voor het laatst gebruikt.
    • Als er bij de leerling in kwestie in de kolom Score een briefomslagicoontje staat, betekent dat dat de leerling zijn/haar antwoorden heeft verzonden. Je kan ook op het icoontje klikken om dat werk rechtstreeks te openen.

Merk op: je zal de toestand van je leerlingen in de Live Widgets-view enkel kunnen zien als je zelf de oefening naar je leerlingen hebt gestuurd. Als collega's jouw widget gebruiken, of als jij de widget van iemand anders gebruikt, zal je dus geen Live-activiteit kunnen zien.


Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.