U092 – Verzenden mislukt – Dit veld is verplicht: Naam Leerling

Een leerling dient zichzelf bij verzenden te kunnen identificeren, maar het indieningsformulier is niet correct geconfigureerd.

Identificatie van de leerling

Om het indienen en ontvangen van resultaten mogelijk te maken, dient BookWidgets elk resultaat een naam te kunnen geven. De naam wordt op het moment van insturen door de leerling zelf ingevuld en wordt gebruikt om het resultaat in het overzicht van de leerkracht aan te bieden. Wanneer het de leerling echter onmogelijk gemaakt wordt om zichzelf te identificeren, is een foumtmelding het gevolg.

Het probleem kan opgelost worden door het indieningsformulier te configureren.

  1. Ga, in de configuratie van de widget, naar Titel/Rapportering > Indieningsformulier.
  2. Vink de hokjes Zichtbaar en Bewerkbaar beide aan.
  3. Indien van toepassing: update de gedeelde kopie van de widget.

"Ik ben dit probleem nog nooit eerder tegengekomen"

Krijg je bovenstaande foutmeldingmelding pas voor het eerst hoewel je reeds succesvol widgets hebt gedeeld én resultaten ontvangen? Dan betekent dat dat je je widgets tot nog toe steeds via een leersysteem (zoals bv. Smartschool, Google Classroom, Microsoft Teams) hebt gedeeld, en dat de resultaten ook steeds via die weg zijn verstuurd.

Wanneer er met een leersysteemintegratie gewerkt wordt, neemt het leersysteem de identificatie van de leerling voor zijn rekening. Dankzij het feit dat de leerling daar is aangemeld, weet BookWidgets wie er inzendt. Daardoor is het ook niet langer nodig dat de leerling op het moment van inzenen zelf een naam invult, en wordt het indieningsformulier, inclusief zijn instellingen, overbodig.

"Wat is er dan nu anders?"

Als je deze situatie plots tegenkomt terwijl je in het verleden nooit problemen hebt ondervonden, betekent dat dat de widget om de één of andere reden, in tegenstelling tot gebruikelijk, deze keer géén verbinding heeft met je leersysteem. Doordat er geen leersysteemkoppeling gedetecteerd kan worden, wordt het indieningsformulier weer van toepassing. Als dat is op zijn beurt niet correct geconfigureerd, wordt inzenden onmogelijk. De redenen waarom de leersysteemdetectie mislukt, kan variëren. Hier zijn de twee vaakst voorkomende oorzaken:

  • Je bekijkt je eigen widget in de voorbeeldweergave én je bent via de website www.bookwidgets.com aan het werken i.p.v. vanuit je leersysteem.
  • De widget zit in een iframe. Wanneer je een widget ín een andere widget steekt (denk aan: WebQuest, Hotspot), en je hebt ervoor gekozen om dat te doen door de onderliggende widget in te sluiten zodat hij in een iframe-kader op dezelfde pagina verschijnt, dan geraakt de leerlingen-ID niet tot bij de widget die ín het iframe-kader zit. De oplossing: sluit de onderliggende widgets niet in, maar koppel ze op de daarvoor voorziene manier.

Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.