U078 – Wat doet het bolletje van de korte code?

Het bolletje vervangt het laatste karakter van de korte code, en wijst erop dat het delen van een widget via de korte code niet geactiveerd is voor die widget.

Om in de toekomst leerkrachten de toegang tot de widgets beter te kunnen laten controleren, is het delen via korte codes standaard uitgezet. Widgets delen m.b.v. de korte code brengt namelijk enkele beperkingen met zich mee. Widgets die met een korte code gedeeld worden, hebben geen ondersteuning op digitale leerplatformen (zoals Smartschool, Google Classroom,…). Als gevolg daarvan:

  • heb je geen toegang tot de Live-modus;
  • dienen je leerlingen zich met naam te identificeren bij het indienen van een werk;
  • dient de bestemmeling van de resultaten geconfigureerd te zijn, wat tot foutmeldingen kan leiden als dat niet is gebeurd;
  • kunnen resultaten niet met het puntenboek van een leersysteem geïntegreerd worden, zelfs al bied je de korte code via dat leersysteem aan je leerlingen aan.

Het delen van widgets m.b.v. de korte code heeft voortaan zijn eigen accountinstelling die standaard uit staat.

Heb je geen probleem met de bovenvermelde beperkingen en wil je tóch graag met de korte code werken, dan kan dat nog steeds.

  • Ga naar je BookWidgets-accountinstellingen en schakel de optie Widgets delen via korte code aan. Alle widgets die je vanaf dan maakt, zullen via de korte code gedeeld kunnen worden (en hebben geen bolletje meer).
  • Voor alle widgets die niet via de korte code gedeeld kunnen worden (die m.a.w. wél een bolletje hebben), kan je vanuit het widgetconfiguratiemenu klikken op Delen, vervolgens op Toon korte code, en dan op Deel deze widget via korte code.

Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.