U071 – Kan ik nog met BookWidgets werken als er problemen zijn met de Smartschool-verbinding?

Ja, je kunt BookWidgets ook onafhankelijk van Smartschool gebruiken. Neem echter zeker de waarschuwingen onderaan dit artikel in acht alvorens je besluit om een widget buiten Smartschool te delen.

Indien Smartschool problemen ondervindt (meestal aangekondigd op de Smartschool-statuspagina), kan je nog steeds met BookWidgets werken rechtstreeks via de BookWidgets-website.

Aanmelden op de BookWidgets-website

Ga naar onze website www.bookwidgets.com, en probeer je aan te melden met de Smart­school­knop. Mogelijk moet je meermaals proberen. Indien het na meerdere pogingen niet lukt, meld je dan aan met je e-mailadres en je wachtwoord. Als je je wachtwoord niet (meer) weet, vraag dan een wachtwoord­reset aan, en doorloop de nodige stappen.

Eens je bent aangemeld, vind je je widgets in het menu onder Widgets, en dan eventueel onder de naam van een Smartschool-vak. De resultaten van je leerlingen vind terug je onder Punten & rapportering.

Widgets delen buiten Smartschool

Let op! We raden aan om via deze weg enkel je widgets voor te bereiden (aanmaken/bewerken). Niet om ze met de leerlingen te delen. Widgets die je namelijk op deze manier deelt, zijn niet met Smartschool geïntegreerd. Je leerlingen worden dus niet automatisch aangemeld, en dat houdt op zijn beurt het volgende in:

  • Leerlingen die de widget maken, zijn niet aangemeld met hun Smartschool-account. Ze zullen minimaal hun naam en e-mailadres zelf moeten invullen op het indieningsformulier. Meer info over het indieningsformulier vind je in dit artikel.
  • Resultaten die je ontvangt van je leerlingen, zal je enkel via de website van BookWidgets kunnen raadplegen (onder Punten & rapportering). Je zal de resultaten ook niet naar Skore kunnen exporteren.

Indien dat voor jou geen probleem vormt, kan de widget op zich wel probleemloos gedeeld worden. Klik op een widget in de lijst om in het vertrouwde configuratiemenu terecht te komen. Klik dan rechtsboven op Delen. Vink zeker het vakje Verstuur resultaten naar mij aan. Kopieer dan de leerlingenlink en verstuur hem naar je leerlingen. Je kan ook een QR-code versturen, of de widget rechtstreeks via e-mail versturen.


Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.