U006 – Hebben mijn leerlingen een BookWidgets-account nodig in Google Classroom?

Het is niet vereist, maar wel aangeraden.

Werken mét studentenaccounts

Als je een widget met Google Classroom deelt m.b.v. de Google Chrome-plugin of het dialoogvenster Naar Google Classroom sturen, worden je leerlingen met hun Google-account aangemeld bij de widget. Daardoor kan het zijn dat ze op een aanmeldscherm uitkomen.

De eerste keer dat leerlingen hun Google-account gebruiken om een BookWidgets-widget te openen, zal hun gevraagd worden of ze hun Google-account aan een nieuw, automatisch aangemaakt BookWidgets-account willen koppelen. Ze hoeven geen bijkomende gegevens in te vullen, en het account zal gratis zijn. Het aanmeldvenster ziet er zo uit:

Werken zonder studentenaccounts

In sommige gevallen zal het voor een leerling niet mogelijk zijn om een BookWidgets-account te laten aanmaken. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer het Google-account waarmee ze werken een 'Google family link'-account is, dat verbindingen met derden (zoals BookWidgets) blokkeert.

In andere gevallen is het gewoonweg niet wenselijk om leerlingen een account aan te laten maken. Hoe dan ook, zoals uitgelegd in onze tutorial over widgets delen, kan je nog steeds links naar je widgets genereren en die handmatig in Google Classroom delen.

Nadelen

Als je je leerlingen geen BookWidgets-account laat aanmaken, heeft dat deze (nadelige) gevolgen:

  • Je widget zal niet geïntegreerd zijn met het punten- en rapporteringssysteem van Google Classroom.
  • Leerlingen kunnen niet pauzeren en hun werk aan een widget vervolgens op een ander apparaat verderzetten. Het werk wordt enkel lokaal opgeslagen.
  • De widget verschijnt niet in de Live-modus.
  • Wanneer leerlingen hun antwoorden willen insturen naar jou (bijvoorbeeld voor een Quiz, kruiswoordraadel,…), moeten ze zelf hun naam invullen, wat uitnodigt tot fouten en mogelijk zelfs kwaad opzet.

Indien je besluit zonder studentenaccounts te werken, is het ook geen slecht idee om het tweede deel van volgend artikel eens door te nemen:

https://kb-nl.bookwidgets.com/article/152-hoe-maak-ik-leerlingen-aan

Dat artikel beschrijft geijkte widget-instellingen die voor een soepele interactie tussen leerkracht en leerling zorgen wat betreft het delen van widgets, ontvangen en delen van resultaten, enz.


Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.