U030 – Hoe deel ik resultaten van leerlingen met collega's?

Als je BookWidgets via een leersysteemintegratie gebruikt, is het mogelijk om met meerdere collega's toegang te verkrijgen tot dezelfde resultaten, alsook om samen te verbeteren.

Tip: als je klaar bent met het verbeteren van een ingezonden werk, markeer het dan met een ster. Op die manier wordt samen verbeteren een pak gemakkelijker!

Hoe je het delen van resultaten inschakelt

  1. Een voorwaarde om leerlingeninzendingen te kunnen uitwisselen is dat jouw collega('s) en jijzelf binnen het leersysteem dat jullie gebruiken, gedefinieerd zijn als leerkrachten van hetzelfde vak. Is dat niet het geval, spreek dan eventueel de beheerder van jullie leersysteem aan.
  2. Als aan bovenstaande voorwaarde voldaan is, ga dan naar Punten & rapportering > Mijn vakken en klik op de naam van het gewenste vak.
  3. Onder de hoofding Delen vink je het vakje Deel alle inzendingen in dit vak met alle andere leerkrachten van dit vak aan.

Als de optie aangevinkt is, worden alle inzendingen die jou voor het vak in kwestie zijn toegekomen, gedeeld met alle medeleerkrachten van dat vak. Merk echter op dat dat omgekeerd niet noodzakelijk het geval is. Om ervoor te zorgen dat ook jij toegang krijgt tot de inzendingen die bij collega's terechtkomen, dienen zij op hun eigen BookWidgets-account dezelfde optie voor hetzelfde vak te activeren.

Inzendingen naar een ander account sturen

Als je BookWidgets buitenom één van de beschikbare leersysteemintegraties gebruikt, kunnen inzendingen van leerlingen niet aan meer dan één persoon beschikbaar gemaakt worden. Het is evenwel mogelijk om resultaten naar een ander BookWidgets-account te sturen. Merk op dat je de resultaten zelf dan niet meer hebt.

Meer informatie vind je hier: U067 – Zoeken van ingestuurde antwoorden.


Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.