U101 – Hoe kunnen leerlingen hun antwoorden verbeteren in een widget?

In de widgettypes Quiz, Videoquiz, Werkblad en Gesplitst werkblad kan je de optie Algemeen > Correctie- en score-optioes > Sta leerlingen toe om antwoorden te verbeteren/bij te werken aanzetten.

Als je het vakje Algemeen > Correctie- en score-optioes > Sta leerlingen toe om antwoorden te verbeteren/bij te werken in een Quiz-, Videoquiz-, Werkblad- of Gesplitst werkbladwidget aanvinkt, zien leerlingen na het insturen een potloodicoontje boven rechts, waar voordien het vinkje of envelopje stond. Als ze erop klikken, kunnen ze de widget herwerken.

Als de je de boven vermelde optie in het widget­configuratie­menu aanvinkt, verschijnt er ook een tweede optie: Vergrendel juiste antwoorden bij het bijwerken. Die optie vergendelt alle vragen die de leerlingen juist hebben beantwoord; ze kunnen enkel nog de anderen bewerken.

Merk op: Vergrendel juiste antwoorden bij het bijwerken blokkeert enkel volledig correct beantwoorde vragen. Als je bijvoorbeeld een invulvraag met meerdere invulvelden gebruikt, moet een leerling alle invulvelden correct invullen vooraleer de vraag vergendeld wordt.

Als je leerlingen hun antwoorden bijwerken, kunnen ze daarna opnieuw insturen (tenzij je in een leersysteem werkt en het aantal instuurmogelijkheden m.b.v. Rapportering > De leerling mag maar één keer antwoorden indienen hebt beperkt). Elke inzending wordt op je BookWidgets-account bewaard.

Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.