U099 – Mijn leerlingen hebben geen toegang wanneer ze een widget in Google Classroom willen openen

Door een beleidsaanpassing bij Google kunnen leerlingen jonger dan 18 jaar zich sinds 23 oktober 2023 enkel nog met hun Google-account bij BookWidgets-account aanmelden wanneer de Google Workspace-beheerder BookWidgets heeft goedgekeurd.

Om ervoor te zorgen dat je leerlingen toegang blijven hebben tot BookWidgets, moet de beheerder BookWidgets als een vertrouwde applicatie in Google Workspace toestaan.

Krijgen je leerlingen de foutmelding "Access blocked: Authorisation Error" ('Toegang geblokkeerd: authorisatiefout'), met ofwel code access_not_configured ('toegang niet geconfigureerd) of admin_policy_enforced ('beheerdersbeleid toegepast'), zoals weergegeven in de onderstaande afbeeldingen, neem je best contact op met de beheerder van jouw Google Workspace en vraag je hem/haar om BookWidgets als vertrouwde toepassing te markeren. Meer informatie vind je in dit hulpartikel voor Google Workspace-beheerders.


Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.