U098 – Hoe dupliceer ik een WebQuest (of Planner)?

Als je bij een collega, in één van onze groepen of elders op internet een leuke widget vindt, kan je met de knop Dupliceer in een groep of Maak kopie op mijn account als je een leerkrachtenlink van de widget gekregen hebt, makkelijk een duplicaat nemen dat je naar wens kan aanpassen en gebruiken voor eigen doeleinden.
Wanneer er in zo'n widget echter links zitten naar andere widgets (voortaan 'geneste' widgets genoemd), wat voornamelijk bij WebQuest- en Plannerwidgets het geval is, heeft het maken van een kopie meer om het lijf.

Algemeen

Wanneer je een 'hoofd'-widget dupliceert, worden eventuele geneste widgets niet mee gedupliceerd. Dat heeft als gevolg dat hoewel je jezelf eigenaar maakt van de hoofdwidgets, de onderliggende widgets nog steeds die van de oorspronkelijke eigenaar zijn. Om die reden bestaat het maken van een succesvol duplicaat in dergelijke gevallen uit drie stappen:

  1. Dupliceer de hoofdwidget.
  2. Dupliceer alle geneste widgets.
  3. Vervang, in de hoofdwidget, alle links naar geneste widgets door links naar jouw respectievelijke duplicaten.

De geneste widgets zijn niet beschikbaar

Het gebeurt sporadisch dat leerkrachten een WebQuest of Planner willen gebruiken die ze online gevonden hebben, maar de geneste widgets nergens vinden om duplicaten van te nemen. Als je de eigenaar van de widgets kent en/of een manier hebt om er contact mee op te nemen, vraag hem/haar dan om de geneste widgets ook beschikbaar te maken.

Als je niet in de mogelijkheid bent, kan je een e-mail schrijven naar support@bookwidgets.com. Het BookWidgets-team kan jouw verzoek doorsturen. Hou er echter rekening mee dat dat geen garantie is op succes: de slaagkansen hangen uitsluitend af van de bereidwilligheid van de eigenaar.


Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.