U090 – Je hebt geen toegang tot de opdracht in Google Classroom waar deze link is geplaatst

BookWidgets-opdrachten die in Google Classroom gebruikt worden, zijn vast verbonden aan zowel de leerkracht die de widget(s) uploadde als aan het vak waarin dat oorspronkelijk gebeurde.

Als je als leerling de bovenstaande foutmelding krijgt, betekent dat dat er geen overeenkomst is tussen jouw Google-login enerzijds en het vak waarin de BookWidgets-oefening oorspronkelijk gedeeld werd anderzijds. Concreet betekent het het volgende:

  • Je bent aangemeld met een leerlingenaccount van Google dat niet tot het vak behoort waarin de opdracht zit die je probeert te openen. Je moet je aanmelden met een leerlingenaccount dat wél toegang heeft tot dat vak; of:
  • Je leerkracht heeft de widget aanvankelijk gedeeld in een Google Classroom-vak waarin jij geen leerling bent en heeft die opdracht van daaruit dan gekopieerd naar het vak van waaruit je het probeert te openen.

Als je zeker bent dat jij met het juiste leerlingenaccount van Google aangemeld bent, wend je dan aan je leerkracht met de vraag om de widget opnieuw naar Google Classroom te uploaden maar deze keer in het juiste vak (jouw vak). Zoals de foutboodschap aangeeft, kan je de BookWidgets-oefening toch openen en maken als je wil, maar jouw punten zullen niet naar het puntenboek van Google Classroom geëxporteerd kunnen worden.

Wanneer je als leerling de oefening na het ontvangen van deze waarschuwingsmelding toch maakt, houdt dat voor leerkrachten bijkomstig het volgende in:

  • Leerlingenactiviteit kan niet via het Live-overzicht opgevolgd worden.
  • Inzendingen komen in een verkeerd vak terecht.
  • Een waarschuwingsmelding zal in Punten & rapportering naast deze inzending verschijnen met de boodschap dat de punten niet met Google Classroom gesynchroniseerd kunnen worden.

Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.