U089 – [Planner / Mind Map] Mijn leerlingen zien mijn aanpassingen niet

Je past een widget aan en in de voorbeeldweergave ziet alles er goed uit, maar wanneer je leerlingen de widget openen, blijkt hun versie niet dezelfde is als de jouwe. Hoe komt dat?

In het kort

Hetgeen er gebeurt, kan als volgt samengevat worden:

  1. Als je vanuit het widgetconfiguratievenster op Bekijk klikt, bekijk je de widget alsof je een leerling bent.
  2. Als je een leerling bent, zijn de antwoorden die je invult of de bewerkingen die je maakt niet zichtbaar voor medeleerlingen.

In detail

Als je een widget aan het bewerken bent en rechtsboven op Bekijk klikt, kom je in de voorbeeld- oftewel leerlingenweergave terecht. Door te doen alsof je een leerling bent, kan je zelf met de widget spelen en ontdekken hoe invulvragen, combinatie- en sleepvragen e.d. precies werken in BookWidgets. Op die manier kom je niet voor verassingen te staan wanneer je leerlingen vragen stellen over hoe zij precies met de widget moeten werken.

Als een leerling een widget invult, wil je doorgaans niet dat medeleerlingen die antwoorden kunnen zien. In die zin wil je doorgaans ook niet dat wanneer je bij wijze van test jouw eigen widget invult, dat jouw antwoorden dan zichtbaar zijn voor jouw (mede-)leerlingen wanneer zij de widget openen. Als je wil weten hoe de widget er precies uitziet voor jouw leerlingen wanneer zij hem openen, klik dan op het vuilbakje rechtsboven in de Bekijk-weergave. De antwoorden worden gewist en je begint met een schone lei.

Dat is van toepassing op alle widgets, maar bij sommige lijkt dat intuïtiever zo dan bij andere. Tot die laatste categorie behoren met name de Planner- en Mindmap-widget. Onthou dat wanneer je in de voorbeeldweergave zit, dat je de widget dan in de hoedanigheid van leerling bekijkt. En net zoals de antwoorden die jij in een Quiz invult, niet zichtbaar zijn voor jouw leerling, zo zullen ook de veranderingen die je in de voorbeeldweergave van een Planner of Mindmap doorvoert, niet voor jouw leerlingen zichtbaar zijn. Wil je de eigenlijke widget aanpassen en niet enkel jouw voorbeeldweergave ervan, moet je dat altijd in het configuratiemenu doen en niet in de voorbeeldweergave.

Wil je weten hoe de widget er voor jouw leerlingen uitziet? Klik dan steeds eerst op het vuilbakje rechtsboven vooraleer je de widget deelt.


Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.