U087 – BookWidgets-tutorialoverzicht

In deze kennisbank vind je voornamelijk antwoorden op technische problemen. Ben je echter op zoek naar uitleg over hoe een bepaalde widget werkt, daar hebben we tutorials voor.

Je vindt onze tutorials op https://www.bookwidgets.com/nl/tutorials.
Momenteel zijn volgende tutorials beschikbaar:

Starten met BookWidgets

BookWidgets-overzicht Een tutorial voor absolute beginners: wat is BookWidgets, hoe maak je een eenvoudige oefening, enz?
BookWidgets Live Meer info over hoe je live de activiteiten van je leerlingen kunt monitoren.
Werk van leerlingen beoordelen Wanneer je leerlingen een opdracht gemaakt en ingezonden hebben, hoe kan je die dan verbeteren? Welke opties zijn er allemaal? Hoe stuur je het werk terug?
Documenten importeren Leer hoe je een widget kan maken aan de hand van een .DOCX- of .PDF-bestand.
Samenwerken met collega's Meer info BookWidgets-groepen. Groepen kunnen verschillende leden hebben en in de groep kunnen widgets geplaatst worden. Gebruik groepen om widgets voor meerdere mensen toegankelijk te maken om alzo samen te werken.

Smartschool

Aan de slag met BookWidgets in Smartschool Hier verneem je hoe je, wanneer je voor de eerste keer met BookWidgets wil werken vanuit Smartschool, beide accounts correct koppelt.
Oefeningen maken Zeer gelijkaardig aan BookWidgets-overzicht, maar dan toegepast op Smartschool.
Punten naar Skore sturen Hoe krijg je de resultaten van BookWidgets-opgaven in Skore ondergebracht?
Samenwerken met collega's Hoe werken (vak-)collega's best met elkaar samen op vlak van widgets maken, elkaars widgets gebruiken, resultaten uitwisselen, enz.?

Toetsen en oefenen

Deze tutorials gaan over de populairste widgets van de categorie Toetsen en oefenen (de 'groene' categorie). Elke tutorial belicht de opties die uniek zijn voor dat widgettype.

  • Flash-kaarten
  • Quiz (Werkblad, Gesplitst werkblad)
  • Gesplitst whiteboard
  • Tijdlijn
  • WebQuest
  • Whiteboard

Wiskunde

Tutorials over widgets van de categorie Wiskunde (de 'blauwe' categorie).

  • Actieve plot – Een krachtige widget voor het grafisch weergeven van vergelijkingen.

Foto's en films

Tutorials over widgets van de categorie Foto's & films (de 'paarse' categorie).

  • Hotspot-afbeelding

LMS-integraties

De tutorials in deze categorie zijn specifiek van toepassing op degenen die BookWidgets gebruiken binnen een groter leer­management­systeem (LMS) , m.u.v. Smartschool. Wanneer een titel eindigt met (Administrators), betekent dat dat de tutorial specifiek uitlegt welke stappen de platformbeheerder moet nemen om BookWidgets toe te voegen aan het platform vooraleer leerkrachten met BookWidgets kunnen werken. Dezelfde titel zonder toevoeging legt uit hoe een leerkracht een BookWidgets-oefening kan opstellen en met leerlingen delen, verbeteren en de verbetering terugsturen eens de administrator alle nodige stappen heeft doorlopen.

Verbinden met Google Classroom
De Google Classroom BookWidgets-add-on gebruiken Deze tutorial is specifiek van toepassing op scholen die met de "add-ons" van Google Classroom werken. De uitrol van het project in gestart in 2022 en mogelijk nog niet voor jou van toepassing. Indien dat het geval is, heb je de andere tutorial nodig.
Verbinden met Microsoft Teams via "Opdrachten" (Nieuw) BookWidgets in verbinding met Microsoft Teams voor wie reeds gebruik maakt van de BookWidgets-plugin die je onder "opdrachten" terugvindt. Vind jij dat nog niet, heb je de andere tutorial nodig. De nieuwe indeling is doorheen 2022 geleidelijk uitgerold.
Verbinden met Microsoft Teams
Verbinden met Moodle (Administrators)
Verbinden met Moodle
Verbinden met Canvas
Verbinden met Canvas (Administrators)
Verbinden met Blackboard Learn
Verbinden met Blackboard Learn (Administrators)
Verbinden met Schoology
Verbinden met Schoology (Administrators)
Verbinden met itslearning
Verbinden met itslearning (Administrators)

Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.