U085 – Account reeds geregistreerd

Je komt in een cirkelbeweging terecht wanneer je je bij BookWidgets probeert aan te melden met gegevens die niet gekoppeld zijn.

Het probleem

Wanneer je vanuit een ander platform (bijvoorbeeld Smartschool, Google Classroom, Microsoft Teams, enz.) een verbinding probeert te maken met BookWidgets, kan het zijn dat er voor het e-mailadres in kwestie reeds een BookWidgets-account bestaat. Je krijgt dan een melding zoals op de eerste afbeelding.

Wanneer je vervolgens op de link klikt om naar je BookWidgets-accountinstellingen te gaan, kom je op een aanmeldings­pagina terecht. Daar klik je op de single sign-on-knop van jouw platform, en opnieuw kom je terecht op de pagina die aangeeft dat het account reeds bestaat maar nog niet gekoppeld is. Waarom gebeurt dat?

De oorzaak

De single sign-on-knoppen om je bij BookWidgets aan te melden kunnen pas gebruikt worden nádat er een koppeling tussen beide accounts tot stand is gebracht. Niet ervoor. Het is zoals proberen een huis binnen te gaan met sleutels die binnen liggen. Pas wanneer je je minstens één keer bij BookWidgets aangemeld hebt en de koppeling met een bepaald platform hebt ingesteld, kan je voortaan de aanmeldingsgegevens van het gewenste platform gebruiken.

De oplossing

Wanneer je op de aanmeldingspagina van BookWidgets terechtkomt, dien je je aan te melden met andere aanmeldingsgegevens dan die van het account dat je wenst te koppelen. De opties zijn dus:

  • de gegevens van een ander platformaccount, eentje dat wél al aan je BookWidgets-account gekoppeld is;
  • de gegevens die je hebt gebruikt toen je het BookWidgets-account hebt aangemaakt. Meestal is dat het e-mailadres en wachtwoord. Weet je je wachtwoord niet meer? Klik dan op de knop "Wachtwoord vergeten?" en volg de instructies in de e-mail die je ontvangt.

Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.