U083 – Kan ik een widget van type veranderen?

Je hebt een widget gemaakt, maar wil er nu een ander widgettype van maken zonder alle informatie opnieuw te moeten ingeven? Goed nieuws! BookWidgets heeft de mogelijkheid om bepaalde inhoud over te brengen van één widgettype naar een ander.

Importeren uit widget

  1. Maak een nieuwe, lege widget.
  2. Klik, in het widgetconfiguratiemenu, op het tandwieltje rechtsboven.
  3. Klik op Importeren uit widget.
  4. Kies een widget om inhoud uit te importeren.
  5. Configureer de gewenste instellingen (zie volgende alinea).
  6. Als je klaar bent, klik dan rechtsboven op ofwel Importeren ofwel Wissen & Importeren.

Opgelet: Met de knop Importeren wordt de geselecteerde inhoud aan je huidige widget toegevoegd. Met Wissen & Importeren wordt hij vervangen. Als je widget dus reeds inhoud heeft, wordt de bestaande inhoud met andere woorden gewist en vervangen door de nieuwe!

Instellingen

Nadat je een widget hebt gekozen van waaruit je wil importeren (stap 4), kom je in een 'import-wizard' terecht waar je enkele zaken kan instellen. De instellingen hangen af van enerzijds het widgettype waarin je wil importeren, en anderzijds het widgettype van waaruit je wil importeren. Er zijn in dit opzicht twee ‘groepen’ van widgets:

  • Groep A: Quiz, Werkblad, Gesplitst Werkblad.
  • Groep B: Flashkaarten, Kruiswoordraadsel, Woordzoeker, Paren Maken, Memory, Fotoreeks.

Van een widget uit groep A naar een andere widget uit groep A

Tussen de Quiz-, Werkblad- en Gesplitst Werkblad-widgets kan je alle vragen en vraagsoorten naar believen integraal overbrengen. Vink de vragen aan die je graag wil importeren naar je nieuwe/huidige widget.


Van een widget uit groep B naar een andere widget uit groep B

Voor conversies van widgets in groep B vink je eerst de elementen aan je die graag wil importeren naar je nieuwe/huidige widget. Er verschijnt nu een contextmenu met verschillende importeer­mogelijkheden aan de rechterkant. De mogelijkheden variëren per geselecteerd widgetpaar.

Werkvoorbeeld: we willen graag een Flashkaarten-widget overbrengen naar een Kruiswoordraadsel. De Flashkaarten enerzijds hebben tekst op de voorkant en achterkant. Het kruiswoordraadsel anderzijds heeft een lijst met woorden waaruit het kruiswoordraadsel is opgebouwd, met voor elke term een overeenkomstige beschrijving.

Standaard zal BookWidgets aanbieden om het kruiswoordraadsel op te bouwen met de woorden op de voorkant van de flashkaarten, en de achterkant van de flashkaarten als beschrijvingen te gebruiken. Je kan die verhouding ook omdraaien.

Elk individueel paar widgettypes heeft op die manier zijn eigen reeks conversiemogelijkheden.


Van een widget uit groep B naar een widget uit groep A

Je kan widgets omzetten van groep B naar groep A maar niet omgekeerd. De manier van werken is dezelfde als in voorgaande alinea.


Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.