U028 – BookWidgets opzetten binnen Microsoft Teams

Volg dit stappenplan.

Om de integratie te activeren, doe je het volgende:

  • Voeg de BookWidgets Microsoft Teams App toe aan Microsoft Teams.
  • Voeg de pas toegevoegde BookWidgets-app toe aan een Team naar keuze.
  • Ga naar de nieuwe tab 'BookWidgets', waar je gevraagd zal worden of je een BookWidgets-account wil aanmaken. Indien je een reeds bestaand BookWidgets-account wil gebruiken, moet je eerst ervoor zorgen dat je met dat account aangemeld bent bij BookWidgets.
  • Wanneer je account gekoppeld (of aangemaakt) is, dient de BookWidgets-tab ook te werken. Klik eventueel op de link onderaan over hoe je aan de slag moet.
  • Het is ook mogelijk om je bij BookWidgets aan te melden met een Office-account. Van daaruit kan je ook opdrachten naar Teams sturen d.m.v. de knop Delen.

Het is van belang dat volgende zaken, specifiek verbonden aan Microsoft, correct zijn ingesteld:

  • BookWidgets heeft toegang nodig tot de zogeheten Education API's. Een beheerder van het Microsoft-account kan die toegang verlenen via de uitleg in deze link.
  • Als je de desktopversie van Microsoft Teams gebruikt, en je steeds gevraagd wordt om je aan te melden (zelfs wanneer je al bent aangemeld), kan je in 'ontwikkelaars­voorbeeld' (developer preview) gaan. Dat doe je door boven rechts te klikken op het accountsymbool → About → Developer Preview, en vervolgens Teams af te sluiten en te herstarten.

Als het gelukt is om als leerkracht een widget aan te maken, test dan zeker ook of een leerling die widget kan openen. Je Microsoft Teams- (en Office 365)-beheerder heeft mogelijk bijkomende vereisten ingesteld voor studenten. De systeembeheerder moet mogelijk eenmalig deze vereisten uitzetten of versoepelen.

Verdere uitleg over hoe je met BookWidgets in Microsoft Teams te werk gaat eens de koppelingen en toestemmingen in orde zijn, vind je hier:

https://www.bookwidgets.com/a/tutorials/microsoft-teams


Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.