U041 – Wat is de meest geschikte afbeeldingsgrootte?

Het optimale formaat hangt af van de context waarin je van plan bent de widget en de afbeelding te gebruiken.

Apparaat

Als alle leerlingen bijvoorbeeld op iPads werken, geeft een afbeelding met een grootte van 1024x728 pixels een mooi resultaat op volledig scherm. Wanneer de afbeelding voor browser­gebruik bedoeld is, is dat eveneens een geschikte grootte.

Als de widget voornamelijk voor gebruik op GSM's of smartphones is bedoeld, kies je beter portretafmetingen zoals bijvoorbeeld 720x1280 pixels.

Indien verschillende soorten beeldschermen worden gebruikt, kies je een afbeelding die er op alle toestellen mooi uitziet.

Widget-instellingen

Er zijn voor alle afbeeldingen bovendien 3 widgetinstellingen waaruit je kan kiezen om de weergave te optimaliseren:

  • Originele afbeeldingsgrootte: de oorspronkelijke grootte van de afbeelding wordt gebruikt.
  • Omvat de volledige afbeelding: de volledige afbeelding wordt getoond binnen de beschikbare ruimte. Mogelijk ontstaan er daardoor balken links en rechts of boven en onder. Dat hangt af van de hoogte-breedteverhouding van de afbeelding t.o.v. die van het scherm.
  • Bedek het hele gebied: de afbeelding wordt gecentreerd en indien nodig vergroot totdat de gehele achtergrond bedekt is. Dat betekent in de praktijk bijna altijd dat er ofwel links en rechts, ofwel boven- en onderaan een stuk van de afbeelding geknipt wordt.

Beantwoordde dit jouw vraag? Bedankt voor de feedback Er was een probleem bij het sturen van de feedback. Probeer later opnieuw.